Відповідальний за міжнародні відносини Сполучених Штатів Америки, держсекретар Майк Помпео озвучив рішучу заяву. Помпео твердо зазначив, що Крим — це територія України, і закликав Російську Федерацію повернути його Україні.

Про це стало відомо завдяки повідомленню американського зовнішньополітичного відомства в мережі Twitter.

Публікація Держдепу США, скріншот: Twitter
Публікація Держдепу США, скріншот: Twitter

"Росія повинна припинити репресії проти тих, хто виступає проти її окупації, звільнити несправедливо ув'язнених українців і повернути повний контроль над півостровом Україні. Крим – це Україна", – йдеться у повідомленні.

Також Варто нагадати нашим читачам, що ще у 2018 році в Сенаті США затвердили резолюцію щодо Кримського півострову. В документі підтверджується позиція Сенату про те, що "Крим є частиною суверенної території України".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

До речі, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що Вашингтон закінчує "еру нескінченних війн" і більше не використовуватиме своїх військових для захисту інших держав.

Трамп переконаний, що головне завдання військових США — захищати територіальну цілісність своєї країни, робити все можливе, щоб ні у кого навіть не виникло в думках бажання – піти війною на США або погрожувати громадянам США військовими діями, агресією.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Запоріжжі оселився десятитонний втікач з Криму.

Як повідомляв Знай.uа на окупований Крим чекає катастрофа, яка перетворить півострів на "пустелю" – ЗМІ.

Знай.uа писав, Зеленський пообіцяв кримським татарам квартири і два свята в Україні.