Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розкритикував поведінку українців у період карантину. Наразі дії громадян значно підвищили ризик поширення коронавірусної хвороби COVID-19, а ситуацію можна схарактеризувати як "анархію".

Про це очільник МОЗ заявив в ефірі шоу "Право на владу".

"Треба просто задуматися і дотримуватися тих рекомендацій, які даються, тому що там, іноді, вибачте, анархія повна відбувається з точки зору дотримання правил карантину. Треба подивитися на вулицю, що відбувається в наших ресторанах, клубах, барах, що відбувається на пляжах в Одесі. Звичайно, важко говорити, що в такий спосіб ми можемо стримувати поширення коронавірусу", - сказав Степанов.

Максим Степанов, фото YouTube
Максим Степанов, фото YouTube

Хоча кількість нових випадків захворювання та летальних випадків зросла, міністр запевнив, що його відомство контролює ситуацію як мінімум в аспектах надання медичної допомоги, а також щодо запровадження нових карантинних норм.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Контроль за дотриманням карантину здійснюється працівниками Держспоживслужби та національної поліції. Однак державні структури в основному перевіряють бізнес, у той час як пересічним українцям варто задуматися над даними статистики, які чітко відображають наслідки недотримання протиепідемічних вимог.

"Варто задуматися і подивитися на цифри", - порадив громадянам Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кабмін скасував пробне ЗНО через погіршення з коронавірусом, - Степанов.

Як повідомляв портал Знай.ua, Київських пенсіонерів можуть закрити "по домівках" - Степанов зробив термінову заяву.

Також Знай.ua писав, що Степанов оголосив про фіаско реформ Супрун: "Системи охорони здоров'я в Україні немає".