У неділю, 21 червня, відзначається День медичного працівника. Щорічно в багатьох країнах медиків вітають у третю неділю першого місяця літа. Президент України Володимир Зеленський також вирішив привітати відважних українських "солдат", які б'ються на передовій з коронавірусом. Своє звернення він розмістив на сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Офіційно цей день не має такого статусу, але, на мою думку, це справді державне свято. І для кожного громадянина сьогодні – як день народження дуже близької тобі людини. Ангела-хранителя. Українського лікаря, який завжди готовий прийти на допомогу, захистити і врятувати твоє життя", - сказав український лідер.

Володимир Зеленський, скріншот Facebook

Також Зеленський додав, що підписав указ про відзначення державними нагородами 122 медиків.

За словами глави держави, саме завдяки медпрацівникам Україна отримала шанс вистояти в умовах пандемії коронавірусу.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Всі медичні установи, які через стару реформу опинилися на межі закриття, будуть дофінансовані і збережені. 1,2 мільярда гривень буде спрямовано на екстрену медичну допомогу. А з 1 вересня всім медичним працівникам буде підвищена заробітна плата на 25, 50 і 70 відсотків в залежності від їх категорії", - заявив Зеленський.

Український лідер пообіцяв, що зробить все можливе для того, щоб медики не втрачали роботу і не шукали її за межами України.

"Як і обіцяв, я не допущу закриття лікарень. Не допущу того, щоб лікарі втрачали роботу і шукали кращої долі за кордоном", - зазначив президент.

Також він нагадав про тих медичних працівників, які загинули протидіючи коронавірусній інфекції.

"Вони загинули, захищаючи нас. Подумайте, як важко працюють наші лікарі. Коли потрібно – 24 години на добу, не думаючи про їжу та сон. Щодня вони здійснюють подвиг", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський, скріншот Facebook

Глава держави закликав українців не бути байдужими і дотримуватися карантинних заходів, таким чином допомагаючи медпрацівникам.

"Я ще раз від усієї душі вітаю кожного українського медичного працівника – незалежно від категорії. Як відомих вчених і лікарів, так і медсестер, медбратів і водіїв швидкої допомоги. Для нас ви всі найкращі. Для нас ви всі заслужені. Для нас ви всі Люди з великої літери. Міцного здоров'я вам, вашим сім'ям та вашим пацієнтам. І нехай віруси будуть ну максимум на комп'ютері, хоча краще – взагалі без них. Спасибі за те, що ви є! Зі святом вас, дорогі медики!", – уклав Зеленський.

Від щирого серця вітаю кожного українського медичного працівника. Як знаних академіків, так і простих лікарів, медсестер, медбратів і водіїв «швидкої». Для нас ви всі найкращі. Для нас ви всі заслужені. Для нас ви всі Люди з великої літери.

Geplaatst door Володимир Зеленський op Zaterdag 20 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на могилу Порошенко поклали вінок від Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.ua", скоро почнуться посилені перевірки кафе, ресторанів і громадського транспорту на предмет дотримання карантинних заходів.

Також "Знай.ua" писав, як і де рятують першу леді від коронавірусу.