Про це заявив народний депутат, член фракції «Батьківщина» Костянтин Бондарєв.

«Ми всі сьогодні бачимо, як вдвічі впали ціни на пальне на світових біржах через кризу та карантин, а на українських заправках чомусь ні. Так, ціни в нас трохи впали, але ж не вдвічі. На додачу до цього поступила “шикарна” ініціатива від Коломойського ввести мито на пальне, яке завозять з РФ. До чого це призведе? Це призведе до збільшення цін на нафтопродукти і, коли в усьому світі ціни падають, у нас вони будуть зростати. Зросте й вартість усієї продукції, яка виробляється у нас в країні».

Крім того, як зазначає депутат, дана ініціатива створює значний ризик для економічної безпеки, бо монополіст на ринку буде грати на умовах, які вигідні лише йому.

Нагадаємо, 21 лютого "Укртатнафта", "Укрнафта" й "Укргазвидобування", контрольовані групою "Приват", а також НАК "Нафтогаз України" висунули вимогу негайно ввести мито на дизельне паливо в розмірі 8,46% і до 2024 року підвищити його до 25,4%.

Попереднє засідання міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі з розгляду спільної скарги "Привату" й НАК "Нафтогаз України" відбулося в березні: комісія не знайшла підстав для початку розслідування і запропонувала заявникам надати додаткові дані й аргументи. Як писав enkorr, в ефірі "1+1" оприлюднили проєкт рішення, яке планували ухвалити 22 травня: відмовити в початку розслідування й введенні мит, але "Привату" вдалося заблокувати цей проєкт і домогтися перенесення засідання.

Популярні новини зараз
Зустрічатимемо Сонце о 3 ночі: коли Україна востаннє перейде на "зимовий час" Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ
Показати ще

Зростання мит на дизельне паливо обійдеться споживачам в 11 млрд грн і призведе до дестабілізації постачань, заявила раніше Нафтогазова асоціація України. Ця організація, а також Аграрний союз України звернулися до президента України Володимира Зеленського із закликом не допустити введення мита на імпортне дизельне паливо і скраплений газ, оскільки це призведе до суттєвого подорожчання харчових продуктів.