Нардеп Андрій Деркач зробив надбанням Громадськості чергові записи розмов Петра Порошенка і Джозефа Байдена.

У понеділок, 22 червня, народний депутат Андрій Деркач оприлюднив нову порцію записів телефонних розмов п'ятого президента України Петра Порошенка і віце-президента США Джозефа Байдена, які, на його думку, дають нові факти міжнародної корупції і зовнішнього управління Україною.

Головними темами оприлюднених плівок стали справа Burisma, діяльність "Нафтогазу", кредитні гарантії від МВФ, тиск на Авакова та інші.

Хабар за закриття справи щодо "Burisma"

Записи Деркач продемонстрував під час прес-конференції, на якій нардеп, зокрема, заявив, що за закриття справи проти компанії Burisma пропонували хабар у розмірі 50 мільйонів доларів. З цієї суми, нібито, офіційно засвітили лише 6 млн.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім того, Деркач наголосив, що зі справи зникли компанії, близькі до сім'ї Байден.

Лобізм Коболєва

Із записів випливає, що в 2016-му Байден недвозначно вимагав від Порошенка забезпечити главі "Нафтогазу" Коболєву захист від критики і дій прем'єра Арсенія Яценюка. Сам же ж Байлен відкрито захищав Коболєва від відставки.

Порошенко присягаючись обіцяв віце-президенту США, що Коболєв і його заступники будуть у безпеці.

Деркач стверджує, що Байден контролював Нафтогаз України для того, щоб заробляти на псевдореверсі російського газу через Словаччину. За його словами, через газові схеми з бюджету України було вкрадено близько 1,5 мільярдів доларів США.

Тиск на Гройсмана

Якщо вірити плівкам, Джо Байден прямо вимагав у Порошенка зупинити прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який бажав підкорегувати умови кредиту МВФ для України. Байден досить жорстко заявив Порошенку, що нічого з умов міняти не можна, і Україна повинна виконувати вимоги МВФ без обговорень. Порошенко пообіцяв поговорити з Гройсманом і викликати його на зустріч в Адміністрацію президента.

Американський куратор в Генпрокуратурі

Порошенко нібито просив Байдена надіслати новому генпрокурору Юрію Луценку радника із США. Пізніше Байден нібито говорив, що радника вже підібрали ‒ щоправда, він не став уточнювати його ім'я.

Допомога ЦРУ у боротьбі з Онищенком

Згідно з плівками Деркача, Порошенко дуже нервував через втечу нардепа Олександра Онищенка, який звинувачував його у масштабній корупції. Особливо турбувало Порошенка можливе спілкування Онищенка із співробітниками ФБР і він просив Байдена допомогти.

Байден заспокоїв Порошенка, зазначивши, що ФБР не буде працювати з Онищенком. На пізнішому записі Порошенко дякував Байдену за те, що той долучив на допомогу по цій справі співробітників ЦРУ.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, офіс Генпрокурора завів справу на Порошенка щодо "плівок Деркача"

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко назвав Офіс Зеленського частиною спецоперації Росії проти України

Також Знай.ua писав, "Європейська солідарність" знайшла слід РФ у "плівках Порошенка"