Народний депутат України з фракції "Слуга народу" з Миколаєва, яка пройшла до українського парламенту під 116 номером, фахівець в області економіки і страхування "фешн-діва 9-го скликання" і, як нібито вважають Арахамія з Корнієнком, "баба робоча". Спеціально для наших читачів ми зібрали все, що відомо про Ірину Аллахвердієвої.

Ірина Аллахвердієва, фото з Facebook
Ірина Аллахвердієва, фото з Facebook

Коротка біографія "робочої баби" Ірини Аллахвердієвої

Ірина Аллахвердієва стала депутатом Верховної Ради України 9 скликання 21 липня 2019 року, у списку "Слуги народу" була під номером 116. У парламенті увійшла в комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, займається підкомітетом по тарифному і нетарифному регулюванню.

Ірина Аллахвердієва народилася 1978 року в Миколаєві. Закінчила Миколаївську державну аграрну академію, економіст з бухгалтерського обліку та фінансів. Знак зодіаку – Діва. Про роботу в Миколаєві відомо небагато: була заступником директора з розвитку у Миколаївській філії ЗАТ АСК "ІНГО Україна", заступником директора Миколаївського міського страхового агентства ЗАТ "Інкомстрах", директором Миколаївської обласної дирекції АТ СК "Уніка".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Аллахвердієва зі "Слуги народу", фото facebook "Слуга народу"
Аллахвердієва зі "Слуги народу", фото facebook "Слуга народу"

Майно, доходи і заощадження

У декларації за 2019 з членів сім'ї вказаний тільки син. Нерухоме і рухоме майно: є квартира в Миколаєві площею 63 квадратних метра, якою володіє Аллахвердієва з 2007 року, і лише на 50%. Має жінка ще недобудовану квартиру (готельний номер) в Грузії площею 30 "квадратів".

Декларація Ірини Аллахвердієвої, скріншот: public.nazk.gov.ua
Декларація Ірини Аллахвердієвої, скріншот: public.nazk.gov.ua

Декларація Ірини Аллахвердієвої, скріншот: public.nazk.gov.ua
Декларація Ірини Аллахвердієвої, скріншот: public.nazk.gov.ua

І земельна ділянка в області площею 77300 квадратних метрів. З цінних рухомих предметів є у декларації годинник Frederique Constant вартістю 145 800 гривень. І ще автомобіль Lexus за 504 000 гривень (і годинник, і авто придбані в 2017 році).

Доходи і заощадження

Зарплата – 101 000 з АТ СК "Уніка" і 159 000 з ВРУ. Однак ще 692 000 надійшли як "повернення коштів за Договором купівлі-продажу майнових прав" від ТОВ "Кадорр-Каманіна". На рахунках у банках Аллахвердієвої нібито нічого не має (але має кредит в Грузії – майже на 14 000 доларів, половину з яких вже оплатила). Зате готівкою тримає 100 000 гривень, 75 000 доларів і 30 000 євро.

Сукня Аллахвердієвою від Versace, фото: TK Media
Сукня Аллахвердієвою від Versace, фото: TK Media

Скандали і чутки

"Фешн-діва 9-го скликання"

Депутат "Слуги народу" Аллахвердієва любить відвідувати парламент у гламурному одязі і з модними аксесуарами. У деяких ЗМІ її навіть називали "фешн-діва 9-го скликання". Жінку помічали:

З сумочкою від Gucci за 1892 долара (у жовтні 2019),

У сукні від Versace за кілька сотень євро (липень 2019),

З новим iPhone 11 Pro Max за 41 000 гривень (листопад 2019).

Зауважимо, середня зарплата депутата в той час була приблизно 25 000 гривень.

ДТП з Аллахвердієвою в січні 2020, фото: Novosto-N
ДТП з Аллахвердієвою в січні 2020, фото: Novosto-N

ДТП в Миколаєві

26 січня 2020 Аллахвердієва потрапила в аварію у рідному Миколаєві. Хотіла припаркуватися у власному LEXUS, але, повертаючи направо з крайнього лівого ряду, зіткнулася з автомобілем Mazda. У ДТП, на щастя, ніхто не постраждав.

"Баба робоча"

Останній скандал пов'язаний з депутатами Корнієнком та Арахамією. Так, 23 червня вони в Миколаєві обговорювали Аллахвердієву і при цьому лунали фрази в дусі "вона баба робоча взагалі, як корабельна сосна". Розмова потрапила на відео, яке викликало гучний резонанс. Згодом обидва політики заявили, що відео змонтоване. Таку ж думку – про фейк і низькопробний бруд – у Facebook висловила і сама Аллахвердієва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, справжня робоча баба - це Тимошенко: блогер жорстоко постібав вічну опозиціонерку.

Як повідомляв Знай.uа Корнієнко пояснив за "робочу бабу" і звинуватив журналістів – "Запис було змонтовано".

Знай.uа писав, Філатов визвірився на слуг народу Зеленського за розкішний обід у Дніпрі.