Експрезидент України, народний депутат Петро Порошенко виступив з публічним повідомленням, у якому вкотре відзначив важливість європейського курсу України і закликав президента Володимира Зеленського і його команду до конкретних дій задля реалізації цієї зовнішньої політики.

Відповідний пост був опублікований на сторінці Петра Порошенка у соціальній мережі Facebook.

Хоча допис був розміщений ще 27 червня, той факт, що експрезидент окремо звернув увагу на закріплення євроінтеграційного курсу в Конституції України, вказує на те, що допис був приурочений до Дня Конституції.

Петро Порошенко, скріншот YouTube
Петро Порошенко, скріншот YouTube

"Україна повинна бути в Європейському Союзі і завдання влади — наближати цей день. Так говорить Основний закон. Такою є воля більшості українців. Таким є наш цивілізаційний вибір заради миру, стабільності і добробуту.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Рівно шість років сьогодні виповнюється з того моменту, як мені випала велика честь і історична місія поставити свій підпис під Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Після революційних подій на Майдані та зрадницької позиції влади Януковича цей крок отримав ще більшої символічної ваги. Одним підписом ми заклали незламний фундамент європейської інтеграції України.

<...>

Нинішня влада голосно декларує прихильність євроінтеграційному курсу, і хотілося, щоб ці декларації перетворилися у реальні справи. Уточню: не у справи проти Порошенка ще й за підписання Угоди чи безвіз, а в реальні досягнення на шляху до нашого вступу в ЄС.

А завдань чимало: оновлення Угоди, інтеграція до цифрового та енергетичного ринків, спільний авіаційний простір, асоціація з Шенгеном, і, нарешті, перспектива членства.

Нікому не дозволено переглянути чи, не приведи Боже, відвернути Україну з обраного курсу та повернути Український народ в московське стійло", - написав Порошенко.

Україна повинна бути в Європейському Союзі і завдання влади — наближати цей день. Так говорить Основний закон. Такою є...

Geplaatst door Петро Порошенко op Vrijdag 26 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів'яни змусили Порошенка котитися до Києва: відірвалися за усі 5 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, Постарілий Порошенко переодягнувся у Мао Цзедуна - "Вигляд, як з Гуантанамо..."

Також Знай.ua писав, що Порошенка звинуватили в державній зраді, - офіційний документ.