В Офісі президента України, після відставки голови Національного банку України Якова Смолія, було опубліковано заяву. У Володимира Зеленського просять позбутися "політичного забарвлення дискусії щодо діяльності Нацбанку".

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Офісу президента України.

У Зеленського відзначили, що менеджмент Нацбанку продовжить свою діяльність на засадах незалежності та професійності.

Яків Смолій, фото:zn.ua
Яків Смолій, фото:zn.ua

"Національний банк України разом з урядом повинні продовжувати реалізацію виваженої монетарної та фіскальної політик, що послужить заставою для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності та сприятиме економічному зростанню і відновленню банківського кредитування", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також зазначається, що дискусії щодо діяльності НБУ "повинні базуватися виключно на засадах професіоналізму і повинні бути позбавлені політичного забарвлення, яке може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність Національного банку України".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, друг Гонтарєвої глава НБУ Яків Смолій подав у відставку.

Як повідомляв Знай.uа кредит від МВФ – які зобов'язання поклали на Україну Зеленський і Шмигаль.

Знай.uа писав, що їм варто знищити кожного з нас - НБУ може перетворити на жебрака будь-кого.