Українці почали переживати щодо можливого стрибка курсу долара після відставки голови Нацбанку Якова Смолія. Міністр фінансів Сергій Марченко заспокоїв українців і наголосив, що коливання курсу гривні до долара вже 3 липня стабілізується.

Про це розповів в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1.

"Сьогодні паніка закінчилася, завтра долар буде стабільний знову. Немає ніяких підстав вважати, що зміна когось може впливати на курсову стабільність держави. Залишилися професіонали, Національний банк незалежний. Чекайте нового керівника Національного банку", - зазначив Марченко.

На даний момент в Нацбанку активно обговорюють нову можливу кандидатуру на пост Смолія.

"Думаю, скоро ви дізнаєтеся кандидатуру, яку президент внесе в Раду", - додав міністр.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Курс долара в Україні одне з найболючіших питань. Эксперт дав прогноз, що буде з іноземною валютою до кінця 2019 року і розповів про уповільнення інфляції.

Зміцнення гривні до долара призупинилося в останній тиждень поблизу важливого рівня 25.00 - нижче якого українська валюта не могла закріпитися протягом попередніх трьох років - однак є ризики відскоку в область 26-27 вже цієї осені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що буде з доларом до кінця 2020 року, експерт поділився тривожним прогнозом.

Як повідомляв Знай. ua, долар зріс до 27 гривень, євро теж не збавляє обертів.

Також Знай. ua писав, що курс валют на 3 липня викличе занепокоєння.