Президент України Володимир Зеленський відзначився заявою стосовно курсу національної валюти по відношенню до американського долара.

Зеленський заявив журналістам, що не впевнений у правильності рішення щодо стримування курсу через відставку голови Національного банку України Якова Смолія.

Про це стало відомо завдяки заяві Володимира Зеленського на брифінгу в місті Южне (Одеська область), де перебував з робочою поїздкою.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

"Важелі для стримування курсу гривні всім відомі. Я не бачу, що вони повинні змінюватися. Я зараз не бачу, що ми щось повинні стримувати, якщо чесно", – сказав він.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами президента, це – тонка дискусія.

"Ми можемо з вами про це говорити, про моє особисте ставлення: чи повинні ми стримувати, чи не повинні… або ми все-таки в ринкових умовах…", – зазначив Зеленський.

Також відомо, що Національний банк України знизив офіційний курс гривні на 3-5 липня відразу на 41,01 копійок до 27,18 UAH/USD.

Курс долара, фото: Znaj.ua
Курс долара, фото: Znaj.ua

Варто нагадати нашим читачам, що міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що відставка глави Нацбанку Якова Смолія ніяк не вплине на курс долара і він не буде по 40 і 50 гривень, як прогнозували деякі експерти. Про таке він розповів у політичному шоу "Право на владу", яке транслюють на телеканалі "1+1".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відставка Смолія спровокувала "локдаун інвестицій", гроші і майбутнє зависли в повітрі.

Як повідомляв Знай.uа курс не менше 30 грн: як відставка Смолія позначиться на житті українців.

Знай.uа писав, зростання цін, курс долара і інше — що найбільше турбує українців, результати опитування.