Президент України Володимир Зеленський відзвітував у соцмережах про результати своєї робочої поїздки на Одещину. Глава держави привітав цивільних і військових моряків з професійним святом, декому з них навіть пощастило отримати квартири. Також президент торкнувся соціальних і екологічних проблем.

Відповідний запис було оприлюднено на сторінці Зеленського в соціальній мережі Instagram.

"Сьогодні святкуємо і День працівників морського та річкового флоту, і День Військово-Морських сил України!

Значення ВМС для обороноздатності України неможливо переоцінити. Екіпажі корабельно-катерного складу та морської авіації, підрозділи морської піхоти та артилерії ВМС – надійний щит морського напрямку, вони нікому не дозволять зруйнувати систему Чорноморської безпеки. І наша мета – системно нарощувати вашу міць.

А головне, про кого ми завжди повинні пам’ятати та піклуватися, – це люди. Це наші військові моряки, їхні родини, гідне матеріальне та соціальне забезпечення для них. Це – завдання номер один", - йде мова у повідомленні.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Володимир Зеленський з моряками в Одесі, фото YouTube
Володимир Зеленський з моряками в Одесі, фото YouTube

Віддячити морякам-героям Зеленський вирішив житлом: сьогодні наші моряки отримали понад 70 квартир. Серед них – моряки з Криму, які у 2014 році не зрадили Україну. Але їхня вірність присязі чомусь була для влади непомітною, і вони жили в жахливих умовах. Мені соромно, що за весь цей час вони не отримали від держави гідної подяки. Радий, що нарешті справедливість перемогла".

Також Зеленський звернув увагу на проблеми з танкером Delfi, який показав наслідки безвідповідальності. Затонуле судно досі є суттєвим негативним фактором для навколишнього середовища регіону.

"Наслідки аварії танкера Delfi – одне з найбільш проблемних питань. Міністерство інфраструктури готове забезпечити цілодобове підводне освітлення та роботу водолазів, усі державні служби нададуть необхідну підтримку. Роботи з ліквідації треба було розпочинати ще в листопаді 2019 року. Проте судновласник показав свою безвідповідальність і фактично забув про танкер. 20 липня – це орієнтир. Якщо не буде результату, цим мають зайнятися правоохоронці. Хтось має нести відповідальність", - йде мова у повідомленні.

Також Зеленський розповів про інфраструктурні проєкти і ситуацію з місцевими підприємцями: "Поговорив з місцевим бізнесом. Дуже професійні люди, які працюють на користь України. Завжди намагаюся допомогти з розв'язанням їхніх проблем, сподіваюся, цього разу буде так само.

Ну і "Велике будівництво": цьогоріч на Одещині буде відновлено 163 км доріг державного значення. Подивився, які будують стадіони – просто клас! У своєму дитинстві бачив такі тільки в іноземних фільмах".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше