Депутати від "Слуги народу" підготували законопроект №2458 до другого читання. У першому варіанті документа давався дозвіл на доступ в житло за будь-яке порушення договору. Зараз таке право отримає тільки представник газового оператора.

У першій редакції документа було зазначено, що постачальник мав право ломитися в квартиру за умови порушень договору. Автор законопроекту Євген Пивоварів стверджував, що цю норму приберуть до 2 читання.

Проте дане формулювання перефразували на більш м'яку: "Представник оператора газорозподільної системи або іншого підприємства, з яким укладено договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, має право доступу до житла".

Проте юрист Олександр Плахотник стверджує, що дана формулювання прямо порушує Конституцію України. А саме 30 статтю.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Якщо б у документі йшлося про доступ житло за умови, якщо без такого доступу представника оператора була б загроза життю, тоді не було б претензій. Зараз не зрозуміло, що може бути підставою для доступу до житла, не стане заборгованість причиною для того, щоб потрапити в квартиру і примусово відключити газопостачання", – каже OBOZREVATEL Плахотнік.

Також у законопроекті зазначено, що газ відключити можуть за умови, якщо будинок має заборгованість, щодо якої надійшло письмове попередження і за 30 днів боржник ніяк не відреагував на претензію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які області переплачують за рахунками за газ та опалення і чому.

Як повідомляв Знай. ua, Кличко залишив киян без пляжів в саме "пекло".

Також Знай. ua писав, що комунальники Філатова змусили дніпрян нюхати каналізацію.