Мер Києва Віталій Кличко виділяє величезні суми з бюджету столиці на фірми-прокладки, отмывающие гроші, а також на безглузді проекти та цінні подарунки від свого імені. Про це заявив український політик Микола Томенко.



"Київ продовжує бити рекорди по неефективного нецільового використання бюджету. Велосипедні доріжки у нас найдорожчі, мости - найдорожчі і то їх не поспішаючи роблять. Ось я постійно їжджу на Оболонь, як тільки поворот на Троєщину, я постійно спостерігаю, мінімум півроку, 4 або 5 робочих. У мене питання: у столиці України, коли такі фантастичні кошти виділяють на транспортні розв'язки, що у нас техніки немає? І людей немає? Або ви просто посередникам платите, які відмивають гроші, у яких немає техніки? Платіть тим людям, які вміють працювати, тим, що можуть зробити ці розв'язки швидко", - змалював першу проблему Томенко.

Він зазначив, що крім витрат на ремонт доріг Кличко виділяє дуже багато бюджетних коштів на такі непервостепенные об'єкти, як фонтани.

"Київ виходить на перше місце в світі за кількістю фонтанів з бюджету. Я знаю, що у всьому світі фонтани будують або меценати, або багаті країни... Ми бідна і корумпована країна, меценатів на фонтани ми не знайшли, але робимо їх за рахунок бюджету", - зазначив політик.

Під кінець він жорстко розніс Кличко за виділені з бюджету 4 мільйони гривень на сувеніри.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"найцікавіше: на прохання міського голови Віталія Кличка треба було невідкладно витратити майже 4 млн гривень, щоб замовити подарункові годинники із написом "від мера Віталія Кличка". Це значить, що ми з вами, кияни, які заплатили гроші в бюджет і сформували його, і тепер з цього бюджету Кличко забирає у нас майже 4 мільйони і каже "напишіть мені на годиннику, що це я їх подарував". І потім він 1500 особам, які, звичайно, теж платять податки, вручить ці години за наші гроші. Хоч який-то ж має бути межа!" - обурився Микола Томенко.