У поверненні формули Роттердам+ сьогодні зацікавлена насамперед вітчизняна промисловість, оскільки формула дозволяє чітко прогнозувати вартість електроенергії і прибирає ручне регулювання на ринку електроенергії. Таку думку висловив народний депутат Дмитро Шпенов.

"Тепер ціна електроенергії для них буде більш прогнозованою, а значить можна буде більш ефективно планувати виробництво. Громадяни також виявляться у виграші, адже Роттердам+ гарантує стабільність тарифів на електрику. А ось корупціонери від енергетики, навпаки, програють, адже з приходом Роттердам+ ручного управління тарифами приходить кінець", - сказав він.

Д. Шпенов назвав повернення формули Роттердам+ хорошим знаком для українського енергетичного ринку. "У виграші опиняться всі учасники, включаючи державу, яка зможе, нарешті, отримувати прибуток. У збитках залишаться тільки лобісти Коломойського, але це, швидше добре, ніж погано", - вважає народний депутат.

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики повідомило, що ПАТ "Центренерго" підписало контракт з «ДТЕК Енерго" на постачання українського вугілля без посередників за ціною, прив'язаною до імпортного паритету.
Формула "Роттердам+" діяла для розрахунку вартості вугілля для встановлення прогнозної вартості електроенергії виключно для промислових споживачів в період 2016-2019 рр. Вона передбачала включення вартості доставки вугілля від хабів Амстердам-Роттердам-Антверпен для всього вугілля. Формула була скасована 1 липня 2019 року з введенням ринку електроенергії. Після цього ціна вугілля та електроенергії для промисловців зросла.