Український парламент підтримав проєкт постанови про призначення місцевих виборів у країні. Відомо, що за документ проголосували 326 народних депутатів з усіх груп і фракцій, окрім ОПЗЖ.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських журналістів із засідання Верховної Ради України.

Так, згідно з постановою, у неділю, 25 жовтня, відбудуться вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад, а також київського міського голови. У той же час місцевих виборів не буде на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької і Луганської областей.

Перші місцеві вибори в ОТГ, ілюстративне фото з вільних джерел
Перші місцеві вибори в ОТГ, ілюстративне фото з вільних джерел

Також не обиратимуть обласні ради Донецької та Луганської областей - через "неможливість забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад". Вибори в Криму і на Донбасі обіцяють провести після припинення тимчасової окупації та збройної агресії РФ проти України" і виведення незаконних збройних формувань.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше проведення місцевих виборів багато хто ставив під питання через пандемію коронавірусу. Також у планах депутатів - розглянути деякі зміни в чинному виборчому кодексі, які діятимуть вже під час місцевих виборів.

Вибори в Україні \ фото Getty Images
Вибори в Україні \ фото Getty Images

Зокрема, на початку липня парламентський комітет з питань місцевого самоврядування рекомендував ввести на місцевих виборах партійну систему для всіх населених пунктів від 10.000 жителів (зараз поріг становить 90.000). Схвалення цієї поправки означатиме, що самовисуванці зможуть балотуватися тільки в населених пунктах до 10.000 чоловік. Крім того, депутати фракції "Слуга народу" озвучували плани збільшити кількість міст, де вибори можуть проходити в два тури, і ряд інших змін.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, європейці вимагають прийняти закон за зеленим тарифом згідно з меморандумом. Законопроєкт №3658 про зменшення рівня зелених тарифів повинен бути прийнятий Верховною Радою у другому читанні і в цілому до кінця поточного тижня (до 17 липня).

Як повідомляв Знай.uа Раду оточили розлючені кияни, на беззахисних людей налетіли копи - в хід пішли кулаки і сміття. У середу, 15 липня, стало відомо про те, що під будівлею Верховної Ради України знову сталася сутичка.

Знай.uа писав, "слуги народу" з Закарпаття сказали "так" гральному бізнесу - крути рулетку. загалом же свій голос "За" внесення змін у законодавство віддали 248 народних депутатів.