Будь-які обмеження, зокрема на ввезення літератури російською мовою, приведуть до розширення чорного ринку і втрат для держави. Про це заявив ГЕНЕРАЛЬНИЙ директор Видавництва "Махаон-Україна" Олег Погрібний.

"Коли товар новий не привозиться, є сенс його контрафактить. Звичайно, це прецедент для того, щоб розвивався чорний ринок. На російську мову переведено набагато більше літератури, що перекладається на українську. Англійською та російською література якісніше, і її більше, ніж є перекладів на українську", – пояснив Погрібний.

За його словами, вже існуючих обмежень на ввезення літератури, видаваної в Росії, досить, щоб на український ринок не потрапляли пропагандистські видання країни-агресора.

"накладені Санкції зараз на 7 російських видавництв, які випускають антиукраїнську літературу. І навіть такі великі, як "Эксмо", зараз заблоковані, вони не можуть завозити книги взагалі ніякі", – розповів Погрібний.

На його думку, вводити додаткові заборони – зайва міра, яка негативно позначиться як на споживачах, які воліють російськомовну літературу, так і на книжковому бізнесі, і відповідно доходи держави.

Популярні новини зараз
Зустрічатимемо Сонце о 3 ночі: коли Україна востаннє перейде на "зимовий час" Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало
Показати ще

"Роздрібні магазини стануть збитковими, тому що частина населення так і не переходить на українську, вважаючи за краще читати російською. І якщо ми перестанемо постачати, то магазини закриються, половина магазинів будуть нерентабельними. І інтернет-магазини в тому числі, і роздрібні магазини. Вони дуже зацікавлені в літературі російською мовою", – підкреслив Погрібний.