Журналісти вирішили дізнатися, звідки у скандального народного депутата Іллі Киви гроші і провели розслідування. Результатами Bihus Info поділилися у новому випуску "Наші Гроші".

"Джерело прибутку Киви, - це ніби схема, яку розробляв накурений кріт, коли дивився Breaking Bad. Якщо б ця схема була автомобілем, то вона була б намальована першокласником. Якщо б ця схема була твариною, то її просто потрібно було б приспати з жалю", - каже журналіст.

Вони виявили, як відмити мільйон через яму з брудом.

У декларації народного депутата Іллі Киви є жомовая яма, яку він нібито здавав в оренду і нібито на ній заробив 1 мільйон гривень за рік. Проте журналісти поїхали на місце цієї жомовой ями і там вже давно зупинено виробництво і нічого не відбувається. Тому до доходів Ківи стало ще більше питань.

Крім того, після Кива продав жомовую яму компанії, в якій раніше значився головним бухгалтером.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Ілля Ківа
Ілля Ківа

Сам Кива заперечує продаж ями, дана угода не значиться у нього в декларації, а сам нардеп припустив, що у нього могли яму "рейдернуть".

Ілля Кива їздить на машині з несправжніми номерами, що підтвердили в сервісному центрі МВС. Нардеп стверджує, що у нього такої інформації немає і він не стежить за номерами свого автомобіля і за його словами там ті номери, які були видані.

Нардеп також стверджує, що живе в однокімнатній квартирі самого простого багатоквартирного будинку, хоча сусіди його там ніколи не бачили. Самого Ківу часто бачать біля будинку на Лютеранській, в самому центрі Києва, де оренда в місяць коштує 40 тисяч гривень мінімум.

"На Лютеранській у мене подруга живе. У нас немає спільного побуту, у нас буває загальний секс. Чули про таке?", - затверджує Кива.

Також у Киви є охорона, яка за ринковими цінами коштує приблизно мільйон в рік.

"Це мої помічники. Це офіційно державою мені виділені помічники, які супроводжують мене і допомагають мені виконувати державні завдання і функції", - говорить він.

І показав посвідчення чоловіка, який у нього в декларації працює на громадських засадах, тобто держава йому нічого не платить.

"Кива декларує житло, яким не користується. Не декларує, яким користується. Їздить на несправжніх номерах. Витрачає більше, ніж заробляє і здає в оренду бур'ян за мільйон", - кажуть журналісти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ківа звинуватив журналістку у заграванні.

Як повідомляв Знай. ua, Ківа розповів, як він втомився від депутатства.

Також Знай. ua писав, що Ківа не витримав і зізнався, борщ у Вірменії не випадковий.