Підбито підсумки за рік роботи у сесійній залі Верховної Ради дев'ятого скликання. Наприклад, за цей час значно скоротилася кількість прогульників у парламенті. Лише шестеро нардепів пропустили більше ніж 50% засідань.

Як повідомляє "Опора", по фракціях найбільше прогульників у опозиціонерів з обох крил — на "Опозиційну платформу за життя" і в "Батьківщині". Безумовним лідером серед прогульників є Вадим Столар з ОПЗЖ, який пропустив - 79,8% сесій, за ним йдуть Вадим Рабінович (теж ОПЗЖ, 77,3% прогулів), Анжеліка Лабунська (ВО "Батьківщина", 70,1%), Дмитро Шенцов (позапартійний, 60,9%), Олександр Дубинський ("Слуга народу", 59,3%) і Віктор Балога (група "За майбутнє", 50,6%).

Пропуск засідань, фото: oporaua.org
Пропуск засідань, фото: oporaua.org

Зазначається, що тільки 29% народних обранців пропустили менш як 5% всіх голосувань. Здивував колишній президент і лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко. Як глава партії, він у 61,8% випадків голосував не так, як голосувала вся фракція. Однак лідером у цьому відношенні серед нардепів є представник "Слуги народу" Дубинський — він голосував проти лінії фракції у 76,8% випадків.

За перший рік роботи у стінах парламенту пролунало 10 872 виступи загальною тривалістю майже 209 годин. В сукупності найбільше говорили представник пропрезидентської фракції, а от лідером за наговореними годинами біля мікрофона — за винятком спікера і віцеспікерів є Нестор Шуфрич з ОПЗЖ. За рік в Раді він промовив у мікрофон 7 годин 23 хвилини (343 виступи)! Всього на годину йому поступилася Наталія Королевська (ОПЗЖ - 251 виступ, наговорила на 6 годину. 40 хв.).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Головними "балакунами" в "Європейської Солідарності" очікувано виявилися Олексій Гончаренко (промовив 4 години 46 хвилин) і Ірина Геращенко (4 години 50 хвилин). Цікаво також, що у цьому списку немає представників "Слуги народу".

Голосування проти лінії фракції, фото: oporaua.org
Голосування проти лінії фракції, фото: oporaua.org

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗСУ на Донбасі зіткнулися з підлою провокацією окупантів – можуть самоліквідуватися протягом 100 годин

Як повідомляв портал "Знай.uа", суворі атракціони: українців обкладуть податком на землю — хто і скільки сплачуватиме

Також Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня