Така можливість буде отримана Російською Федерацією у разі, якщо Сенат Сполучених Штатів Америки затвердить щорічну військову допомогу Україні.

Ця інформація була заявлена головою комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонідом Калашниковим. За його словами подібний жест з боку США “відкриє Росії двері” з можливістю постачання зброї в Донецьку і Луганську області.

Леонід Калашніков, фото: Дмитро Серебряков
Леонід Калашніков, фото: Дмитро Серебряков

Калашников заявив: "Я вважаю, що виділення в США 300 млн доларів на військову допомогу Україні, навпаки, нам відкриває двері для того, щоб допомагати людям, по яким вони хочуть з цьої зброї стріляти - ДНР і ЛНР. В таких умовах ми маємо теж право постачати зброю офіційно".

Тому єдине, що повинна зробити Росія, на думку російського чиновника, це — закрити тему і здійснювати вільні поставки зброї в ДНР і ЛНР.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Щорічна військова допомога Україні, про яку йде мова, є проектом закону в Сенаті і передбачає виділення 300 мільйонів доларів, у тому числі і на летальну зброю.

У документі також йдеться про виділення 4 млн доларів на підготовку українських офіцерів.

Нагадаємо, українські військові на кораблях відбили "атаку" в Чорному морі. В акваторії Чорного моря пройшов збір-похід кораблів, катерів і суден ВМС ЗС України. Військові відпрацювали дії з відбиття нападу противника в морі і того, як надати допомогу судну, що терпить лихо.

Як повідомляв "Знай.uа" Трамп намагається заборонити Болтону розповісти таємницю про Україну.

Знай.uа писав про те, що український флот зміцніє: з США на підмогу йдуть 16 бойових катерів з озброєнням на $600 000 000.