Світ після пандемії коронавірусу змінився дуже сильно, проте не настільки, як думає МОЗ: українці помітили велику кількість помилок у назвах держав у списку, яке міністерство офіційно оприлюднила для ознайомлення.

Про це розповідає "Громадське".

Список характеризував країни відповідно до критичності епідеміологічної ситуації. Червоні зони - ті країни, після повернення з яких необхідно дотримуватись самоізоляції протягом двох тижнів, тоді як країни “зеленої зони” - ті, після яких не потрібно витримувати карантин.

Скріншот Громадське
Скріншот Громадське

МОЗ оприлюднило таку табличку достовірно, проте включило назви територій, які не мають всесвітнього визнання, наприклад, Тайвань. Здивування спровокувало неправильне написання деяких територій: назвали Острови Теркс і Кайкос «Турки і Кайкос». А французький острів Сен-Мартен назвали «Святим Мартіном». З назвою держави Кот-д'Івуар вчинили історичну несправедливість - охрестили “Берегом Слонової Кістки”, а цей топонім не використовують уже з 1980-х років.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Скріншот Громадське
Скріншот Громадське

Ці та інші помилки спровокували безліч критичних зауважень серед українців-користувачів Інтернету. Після цього МОЗ оновив список, тепер у ньому все написано правильно, а в переліку лише офіційно визнані держави, а не території.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У МОЗ розповіли українцям про "фільтри" для хворих та нові правила: швидка може не приїхати.

Як повідомляв портал Знай.ua, Улюблені курорти українців знову під забороною: МОЗ оновило список країн "червоної" зони.

Також Знай.ua писав, що Послаблення карантину не світить: МОЗ назвало регіони, які не готові до зняття обмежень.