З'явилася інформація, що так званий Верховний суд РФ відмовився від перегляду рішення окупаційних "кримських судів", яким у Православної церкви України було відібрано кафедральний собор Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі.

Читайте Знай в Google News!

Дане рішення в Україні назвали повною ліквідацією української православної громади в Криму. Про це стало відомо завдяки заяві постійного представника українського президента Володимира Зеленського в Криму Антона Кориневича.

Собор Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги, фото: Facebook
Собор Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги, фото: Facebook

"Представництво засуджує чергові порушення держави-окупанта Російської Федерації проти Кримської єпархії Православної церкви України та її віруючих. Рішення суду, спрямовано на виселення єпархії з кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги, є втіленням політики держави-окупанта по витісненню Української церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова", - повідомив Кориневич.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також він зазначив, що представництво президента України в Криму вживатиме всіх заходів і дій для захисту української церкви.

"По суті це означає повну ліквідацію української православної громади в Криму. Формально це не є геноцидом, але межує з ним", - додав правозахисник Сергій Заєць.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кернес влип у гучний скандал з анексованим Путіним Кримом: "Мали право".

Як повідомляв Знай.ua, кримських двірників нарядили в "царські" лахміття, такої ганьби ще не було.

Знай.ua писав, Поклонська благає Зеленського посадити Порошенка і віддати людям найдорожче - "Вони страждають".