Був створений законопроект, що передбачає обов'язкове придбання ліцензії на надання послуг з внутрішніх перевезень. Її щорічна вартість становитиме 3600 гривень. Тоді як штраф за перевезення без ліцензії обійдеться в 3400 грн. Мінінфраструктури не повідомляє інформацію з приводу вартості послуг таксі після можливого прийняття цього Закону. Про це на сторінці Міністерства iнфраструктури України.

У міністерстві бажають забезпечити стабільне надходження податків, так як зараз обсяг ринку внутрішніх перевезень становить приблизно 40 мільярдів гривень на рік. Тоді як зайняті у сфері понад двісті тисяч осіб і майже 100% з них — неофіційно працевлаштовані.

Таксі, скріншот: YouTube
Таксі, скріншот: YouTube

Зараз буде відведено місяць на те, щоб прийняти зауваження та пропозиції до висунутого законопроекту.

В кінці 2019 року, в листопаді почав свою дію закон про обов'язкове перевезення дітей в автокріслах. Його порушення передбачає штраф у розмірі 510 гривень, повторний-850 грн. Через це деякі служби таксі беруть додаткову плату в 30-50 гривень за 1 використане автокрісло.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, слуги народу будуть працювати з ОПЗЖ Медведчука - ЗМІ розкрили деталі. Партія "Слуга народу "планує після місцевих виборів у жовтні налагодити співпрацю з політичною силою"опозиційна платформа – за життя".

Як повідомляв "Знай.ua", це плювок в обличчя українців-активісти і депутати відреагували на призначення посіпака Януковича в ОП.

Знай.ua писав, що Медведчук і Кузьмін написали запити спікеру і в ГПУ про шахрайство Порошенка і Турчинова.