Дружина екс-кандидата в президенти Білорусі Валерія Цепкало і одна з трьох голів об'єднаного штабу опозиції Білорусі Вероніка Цепкало записала відеозвернення до опозиційного кандидата Світлани Тіхановської, в якому закликала міжнародне співтовариство визнати її білоруським президентом.

Вероніка Цепкало завірила, що вона разом з чоловіком підтримують Тіхановську, тому що саме вона виграла вибори 9 серпня 2020 року, а тому вже є президентом Білорусі.
" Ми розуміємо, що Лукашенко програв президентські вибори і єдиним легітимним президентом в країні є ти - Світлана тіханоська".Цепкало згадала брудні способи тиску, які використовує влада. Також вона підкреслила, що влада не розуміє, що люди виходять на вулицю не тільки за Тіхановском. "Білоруси борються за базове право - вільні і чесні вибори", - сказала вона.

Цепкало назвала брехнею слова Лукашенка про те, що інтернет відключають через кордони.

Вона закликала ОМОН і силовиків зупинитися і не захищати нелегітимного Лукашенко.

"Як ви будете спати ночами? Як ви будете дивитися в очі вашим дітям і внукам?", - запитала вона.

Слідом Вероніка Цепкало звернулася до світової спільноти.

"Будь ласка, допоможіть зупинити те беззаконня, яке твориться в Білорусі. Допоможіть зупинити кровопролиття. Визнайте Світлану в якості єдиного законно обраного президента", - сказала вона.

Цепкало також додала, що просить міжнародне співтовариство допомогти звільнити політв'язнів і провести в Білорусії вільні і демократичні вибори.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, конкурентка Лукашенка Тихановська в "вигнанні" звернулася до білорусів

Як повідомляв портал Знай.ua, постраждалі на протестах розповіли про пережите в Мінську: "Влаштували Північну Корею"

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Знай.ua писав, у Білорусі показали "концтабір", де тримають протестувальників