У Республіці Білорусь, де вибори президента закінчилися масовими виступами проти режиму Олександра Лукашенка, було затримано 9 українців. Також один українець, журналіст західного пресагентства, отримав травми і був госпіталізований. Наразі громадяни України вже вийшли на свободу, а постраждалий виписаний з лікарні. Тим не менш, Посольство України в Республіці Білорусь продовжує з'ясовувати, чи не постраждали або були затриманими інші українці.

Про це йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ на запит Суспільного.

"За інформацією посольства України в Білорусі, станом на 9:00 12 серпня відомо про факт побиття українського фотокореспондента агентства Associated Press, якого з незначними медичними ушкодженнями було доставлено до одного з медичних закладів. Після надання допомоги у той же день він був виписаний. До посольства не звертався", - стверджують у пресслужбі органу державної влади.

Олександр Лукашенко, скріншот з відео
Олександр Лукашенко, скріншот з відео

У Вітебську були затримані 9 громадян України за звинуваченнями в адміністративних правопорушеннях. У результаті вжитих українським дипломатичним представництвом дій їх вже випустили на волю.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, "Президент - це ти": дружина екс-кандидата в президенти Білорусі звернулася до Тихановської.

Як повідомляв портал Знай.ua, У небі над Києвом помітили величезний прапор сусідньої країни - "Білоруси, ми з вами!"

Також Знай.ua писав, що Зеленський терміново звернувся до Лукашенка через протести у Білорусі: "Пряма дорога до..."