Батько затриманої на мітингах у Мінську дівчини розповів про нелюдські умови утримання ув'язнених.

Про це пише "Радіо Свобода".

Дочка Миколи Сугаки Світлана отримала 10 діб арешту. Її подруга Надія Бродська - 13 діб. Обидві дівчини за професією - актриси "Вільного театру". Їх обох суд визнав винними в порушенні порядку проведення масових заходів. Своє покарання подруги відбувають в колонії на вулиці Охрестина в столиці Білорусі Мінську.

Інформацію про жорсткі умови утримання батько Світлани отримав від дівчини, якій замість арешту призначили штраф.

" вона сказала, що в камері 6 на 4 було 36 осіб, їм не давали їсти, тільки воду. Чоловіків у такій же за розмірами камері - 50 осіб. Їх там систематично б'ють, жінкам відкривають "годівниці" і кричать, дивіться на своїх бійців, словом, вони показують силу."
.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше під колонією на околиці зібралися сотні родичів затриманих протестувальників. Вони вимагають інформації про своїх рідних і близьких. За словами очевидців, з будівлі чутні крики, а на даху знаходяться снайпери.


Нагадаємо, раніше постраждалі на протестах розповіли про пережите в Мінську: "влаштували Північну Корею".

Як повідомляв портал "Знай.иа", у Білорусі показали "концтабір", де тримають протестувальників:"чекає всю країну".

Також "Знай.иа" писав, що доонкурентка Лукашенка Тихановська в" вигнанні "звернулася до білорусів і попросила" не протестувати": на відео помітили дивацтва.