Український комік Сергій Притула вирішив балотуватися в мери Києва. Дане рішення зустріло неоднозначну реакцію громадськості: хоча і Притула відзначився своєю активною громадянською позицією, прихід чергового коміка на політичну арену був вельми скептично сприйнятий. Критичними до Притули виявилися навіть колеги по цеху.

З українськими знаменитостями поспілкувалося видання Страна.

Продюсер Володимир Бебешко заявив наступне:

"Я знаю не тільки Притулу, знаю ще й Славіка Вакарчука. Власне, на цьому можна закінчувати мій коментар. А, ні. Знаю Вакарчука, Руслану, Злату Огневич і Притулу. По-моєму, все. Всі дуже хороші, талановиті люди, шоумени, прикольні ведучі, співачки і т.д. я поважаю їх творчість і завжди радий з ними бачитися. Я їх усіх люблю. Але якщо ми говоримо про мера Києва, мені нічого вам сказати.

Я б особисто депутатом до Верховної Ради не пішов - мені було б соромно. Соромно займати місце якогось професора, вченого, економіста, який там міг би приносити велику користь нашій державі. А я в цьому повний профан. Я б просто сидів там і протирав штани. І в мери міста я б не пішов.

Але якщо Сергій Притула знає, як рулити містом, я із задоволенням його послухаю. Нехай він розповість, як він це буде робити, нехай мене сагітує. І тоді я вам скажу: знаєте, слухав Сергія Притулу - він класний пацан, він буде рулити, бо знає як. Але я не бачив його програми.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Я знаю його особисто, він хороший хлопець. Але є у нього професійна освіта, як керувати містом? Сумніваюся, що у нього є такі навички. Інша справа, якщо ми вибираємо просто чесну людину, патріота, і навіть десь націоналіста-то Притула дуже підходить".

Критично налаштована до Притули і колишній нардеп і міністр культури, співачка Оксана Білозір:

"Хороший хлопець - не професія. Давайте об'єктивно. Притула прекрасний, я його обожнюю, поважаю, він мій колега по цеху. Я сама зайшла до парламенту в 2002 році, це було для мене велике відкриття. Але я, принаймні, себе до цього готувала. Я закінчила другу вищу освіту, вивчала право, дипломатію. Я мала основи, розумієте? Коли я прийшла на посаду міністра культури, я вже добре розуміла всі процеси. І коли прийшов час, сама усвідомлено прийняла рішення піти з політики.

Претендувати на посаду мера, не маючи ніякої базової освіти в цій сфері - безвідповідально. Я думала, вже наше суспільство зрозуміло, що потрібно вибирати у владу професіоналів, які своїми руками щось створили, розбираються у веденні бізнесу. Як можна і далі довіряти країну, місто, село непрофесіоналам? Пора вже нам скинути рожеві окуляри, перестати чекати манни небесної. Пора вибирати професіоналів своєї справи, які розбираються в політиці. Це популізм. У людей якийсь нездоровий інтерес до кумирів, але вони не розуміють, що цих кумирів вони кидають у прірву. Ось як сталося з нашим президентом Зеленським. Раніше його всі любили, цінували, поважали. А що зараз? Що сьогодні з нього можна вимагати? Що ми можемо вимагати від Притули, якщо він стане мером? Хоча він не стане. Київ - прогресивне місто, і я не думаю, що кияни можуть повестися на ці популістичні речі.

Партія "Голос", Вибачте, але у вас вже була можливість. Ви прийшли до парламенту і нічого не зробили. Ваш лідер Святослав Вакарчук просто пішов і кинув вас напризволяще. Ви намагаєтеся тепер видертися? Все, до побачення! Якщо ви не зберегли свої цінності і не зберегли свою команду - на що ви претендуєте взагалі?

Треба відповідально ставитися до своїх претензій на посади. Люди, яких ми обираємо у владу, формують наш Порядок денний. А коли беруть на політичні пости волонтерів, активістів, артистів шоу-бізнесу - ну це ж неготові люди. Я закликаю - не вибирайте лідерів думок. Вибирайте професіоналів".


Також своєю думкою поділився і чоловік Таїсії Повалій, продюсер Ігор Ліхута:

"Сергій Притула - талановита людина у своєму бізнесі. Я не розумію, навіщо йому мерство? Якщо він хоче будувати політичну кар'єру, він міг би висуватися в мери Тернополя, він же сам родом з Тернопільської області. Міг би спробувати спочатку там. Чому відразу Київ? Не знаю. Складно заглянути в голову іншим людям. Не думаю, що він стане мером. Тому і коментувати його можливе мерство не хочу".

Таким чином можна відзначити, що хоча у Притули і є позитивний імідж, в його професійних якостях на посаді мера Києва все ж є сумніви у багатьох.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, Вакарчук розповів про коаліцію: вибір "голосу" засмутив мільйони українців.

Також портал Знай.ua писав, що Педан розкрив всю правду про стосунки Притули і Фреймут: "Прикольно спостерігати".