МЗС України рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Білорусі. Однак, у сусідній країні, де проходять масові акції протесту після президентських виборів, вже затримали двох українських правозахисників.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише Телеграм-канал "Klymenko Time" і, зокрема, публікує відео затримання українців Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва.

Затримання українців у Білорусі, скріншот з відео
Затримання українців у Білорусі, скріншот з відео

"Дещо запізнилося, треба сказати. Тим часом у Білорусі відкрили справу щодо двох затриманих українських правозахисників "Схід SOS" Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва за статтею про "масові заворушення", яка передбачає від 3 до 8 років ув'язнення. Відео їх затримання ми публікували.", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Зазначається, що українській владі досі не відомо точне місцеперебування волонтерів.

"Владі України досі не відомо їх точне місцеперебування. Потрібно оперативно знаходити і витягувати їх. Але повторимо своє питання - що волонтери на тему Донбасу робили в Білорусі?", - йдеться у повідомленні.

Скріншот: Телеграм / Klymenko Time
Скріншот: Телеграм / Klymenko Time

Крім того, Глава українського МЗС прокоментував визнання виборів в Білорусі, а Зеленський порадив туди не їздити. Глава української дипломатії Дмитро Кулеба відповів на питання журналіста з приводу виборів:

"Після того, як Білоруська ЦВК їх офіційно оголосить, ми будемо приймати рішення, як реагувати на цей факт", - сказав Кулеба.

Свою позицію щодо білоруських виборів висловив і президент Володимир Зеленський. Він повідомив про затримання там трьох українців. Зараз ведуться переговори про їх повернення. Поки там "складна, нестабільна і серйозна ситуація", український президент порадив не їздити до північного сусіда.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кондратюк дав характеристику "новим обличчям" з команди Зеленського: "Вчитися треба після, а не до?"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лесєв передбачив долю Лукашенка не залежно від результатів виборів: "Йому все одно ж*па"

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі біля позицій ЗСУ зафіксовано політ безпілотника виробництва РФ, звіт ООС