У провладних білоруських телеграм-каналах шириться інформація (яку також підхопили деякі ЗМІ) про те, що опозиційній кандидатці в президенти Білорусі Світлані Тихановській представники КДБ дали прослухати запис, на якому можна почути, як її команда планує вбити вимушену політикиню. Жодних реальних доказів при цьому не наводиться.

Читайте Знай в Google News!

Відповідне повідомлення розповсюджує Telegram-канал "Желтые сливы".

"Тихановскій в КДБ дали прослухати запис, де соратники планували її вбити! Голоси всіх учасників розмов на записах нею ідентифіковані. Прізвища нею названі й підтверджені. Готується порушення кримінальних справ за статтею "Вбивство, підготовка вбивства". Тихановська вирішила виїхати з Білорусі самостійно", - пишуть у Telegram.

Тихановська та Лукашенко, колаж
Тихановська та Лукашенко, колаж

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що наразі Тихановська знаходиться у Литві. Вона виїхала з Білорусі після 7 годин перебування в будівлі ЦВК, де її, скоріш за все, допитувало КДБ. Також за більшістю експертних оцінок, саме там її змусили записати відеозвернення, в якому вона просить білорусів не виходити на акції протесту.

Світлана Тихановська виявилася ситуативним лідером опозиції після того, як чинний і незмінний президент Білорусі Олександр Лукашенко прибрав усіх конкурентів у боротьбі за президентське крісло. У тому числі за ґрати потрапив і чоловік кандидатки Сергій Тихановський - саме цей опозиційний політик мав йти на перегони.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тарасу Тополі розірвало серце "відступництво" білоруської опозиціонерки Тихановської: "Слабка беззахисна жінка".

Як повідомляв портал Знай.ua, Тихановська заявила про перемогу на виборах і пообіцяла Лукашенку "початок кінця".

Також Знай.ua писав, що Конкурентка Лукашенка Тихановська у "вигнанні "звернулася до білорусів і попросила "не протестувати": на відео помітили дивні речі.