Головна конкурентка Олександра Лукашенка на президентських виборах у Білорусі Світлана Тихановська заявила, що вважає себе переможницею волевиявлення. За її словами, якщо інформація про загиблих в ході протестів підтвердиться, то це стане "початком кінця" нинішньої влади.

Читайте Знай в Google News!

Крім того, на пресконференції 10 серпня Світлана Тихановська підкреслила, що силове вирішення конфлікту після виборів неприпустимо. Вона додала, що виступає за мирні зміни в своїй країні.

Протести в Білорусі, скріншот: YouTube
Протести в Білорусі, скріншот: YouTube

У штабі Тихановської її підтримали і заявили, що наполягають на мирній передачі влади. Крім того, соратники конкурентки Лукашенка не виключили нових протестів в Білорусі. Глава штабу Тихановської Марія Колесникова запевнила, що їх команда готова до тривалого протистояння.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вчора, 9 серпня, в Білорусі пройшли президентські вибори, а дострокове голосування почалося ще 4 числа. Закінчилося воно о 20:00.

Згідно з результатами національного екзит-полу, чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає на виборах 79,7% голосів виборців. Ввечері в різних містах країни почалися сутички протестувальників з силовиками.

Олександр Лукашенко, скріншот з відео
Олександр Лукашенко, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше колега Зеленського зі "Слуги народу" привітав Лукашенка, забувши про протести у Білорусі. Нардеп від "Слуги народу" Євген Шевченко привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах, однак викликав незадоволення у декого зі свлоїх колег.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні за добу 1 008 нових хворих на коронавірус, 25 померло

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі біля позицій ЗСУ зафіксовано політ безпілотника виробництва РФ, звіт ООС