Українці розмістили на сайті Кабміну Петицію із вимогою відмовитися від кредитів американської корпорації Cargill доки вона буде фігурувати в схемах ухилення від сплати податків.
Українці вважають це неприйнятним і дорікають Президенту його ж жартом про Україну.

"Кожен рік Україна в особі уряду набирає кредити в американської корпорації Cargill (Каргілл). І при цьому закриває очі на те, що Каргілл в Україні фігурує в низці ( десятках або сотнях) справ за фактом ухилення від сплати податків.Володимиру Зеленському про це, ймовірно, не розповідають. Адже тоді він би не став радіти такому “інвестору” і приймати “в будь-якій кількості і з будь-якої сторони”, а на зустрічі з генеральним директором американської корпорації Cargill в Давосі закликав би його справно платити податки країні, в якій він веде свою дуже прибуткову діяльність", - йдеться у тексті петиції.

Українці закликали уряд не брати кредити у Cargill доки він не перестане: 1) ухилятися від сплати податків,2) мати серед контрагентів фіктивні підприємства,3) підживлювати “чорний” сектор економіки, надаючи допомогу недобросовісним партнерам у вигляді товарних кредитів.
Петицію розмістили на сайті Президента 13 серпня. До кінця збору підписів залишилося 85 днів.

агадаємо, Зеленський в Давосі зустрічався з головою правління та генеральним директором компанії Cargill Inc. Девідом Макленнаном.