Російський опозиціонер і головний противник Путіна Олексій Навальний знаходиться в комі в лікарні Омська. Його стан критичний, підозрюють отруєння. У США спрогнозували погіршення відносин з Вашингтоном, якщо з'ясується, що спецслужби РФ причетні до отруєння.

Читайте Знай в Google News!

Це спрогнозував радник американського президента з нацбезпеки Роберт О'брайен, повідомляє New York Times.

У разі, якщо з'ясується, що Кремль причетний до того, що російський політик опозиції чимось отруївся і в результаті знаходиться у важкому стані, то це завдасть чергового удару по відносинам США і РФ.

Госпіталізація Олексія Навального, скріншот: Instagram
Госпіталізація Олексія Навального, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

" це надзвичайно тривожно. Якщо за цим стоять росіяни, то ми це врахуємо, коли будемо визначати, як нам поводитися з ними надалі", - підкреслив О'брайен. Як висловився чиновник, Навальний -"дуже смілива людина і політик, який протистоїть (президенту РФ Володимиру) Путіну в Росії".

У п'ятницю, 21 серпня в Омськ прилетів спецрейс, щоб забрати його в Німеччину до фахівців. Незважаючи на підготовлені документи, Навального не віддають лікарі російської клініки і заявляють, що не можуть цього зробити під відповідальність дружини.

"головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний. Стан нестабільний. Рішення родичів для його перевезення недостатньо",-повідомляє прес-секретар Навального в Twitter.

Тим часом, поки медичний літак з Німеччини приземлився в Омську, співробітник поліції заявив родичам і юристу, що "в організмі Олексія виявлена отрута, небезпечна не тільки для нього, але і для оточуючих. Назву не говорять, бо "таємниця слідства". Лікарі не реагують на повідомлення".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, відео показало, хто приніс Навальному той самий чай.

Як повідомляв Знай. ua, зірка Pussy Riot допоможе вивезти Навального з Росії.

Також Знай. ua писав, що лікуючий лікар Навального поділився невтішним прогнозом.