У МЗС Республіки Білорусь у відповідь на запит російського інформагентства дали офіційний коментар щодо стану міжнародних зв'язків між власне Білоруссю та Україною. Як стверджує офіційний Мінськ, Україна демонструє відсутність свободи у зовнішніх зносинах і несе повну відповідальність за своє втручання у справи республіки, а також за наслідки своїх дій.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: офіційний сайт МЗС Республіки Білорусь.

Олександр Лукашенко, скріншот відео
Олександр Лукашенко, скріншот відео

"Ми уважно ознайомилися зі змістом прозвучали в останні дні численних висловлювань керівництва МЗС України з білоруської тематики. <...>

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У той же час оцінки взаємодії Білорусі зі своїми союзниками і партнерами по інтеграційним об'єднанням, настійні заклики до проведення нових президентських виборів розцінюємо саме як спробу втручання у внутрішні справи. Виходить, що керівництво МЗС України суперечить саме собі. Це боляче констатувати з урахуванням того, що Білорусь ніколи, навіть у дуже непрості роки для наших українських друзів, не ставила під сумнів суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, право самостійного вибору народом шляхів свого розвитку.

<...>

Як мінімум дивним виглядають запевнення про невтручання з одночасним публічним визнанням координації своєї офіційної позиції з політичним керівництвом ЄС і США, про що було недвозначно заявлено Міністром закордонних справ України в ході брифінгу 28 серпня.

На наш погляд, це неприкрито демонструє межі самостійності в прийнятті рішень, незважаючи на те, що наші країни пов'язують, як було все-таки зазначено главою МЗС України, глибокі відносини на всіх рівнях, що диктуються насамперед міркуваннями добросусідства і кровної спорідненості. Білорусь не ставила діалог з Україною на так звану «паузу» - це ж не просто натискання кнопки на програвачі. Це конкретний збиток для тісних багатогранних відносин двох сусідніх держав. Відповідальність за можливі наслідки цього кроку лежить повністю на українській стороні, а також, як ми бачимо, на її більш старших зовнішньополітичних партнерах",- йдеться в документі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський сказав, що провів би перевибори, Лукашенку варто послухати.

Як повідомляв Знай.иа, Лукашенко з сином пролетіли на вертольоті над очищеними від протестуючих площами.

Також Знай.иа писав, що Зеленський у стилі Порошенка викотив військові" перемоги " в одне місце.