Днями, 26 серпня, пройшла офіційна телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського з Державним секретарем США Майком Помпео.

Джерело: Держдеп США.

Головною темою стали "згубні" інвестиції. Представник американського уряду висловив стурбованість високою зацікавленістю Китайської Народної Республіки в українському промисловому секторі. Йшлося про купівлю акцій підприємства "Мотор Січ".

Представники КНР (компанії Xinwei Group і Skyrizon) вже навіть встигли подати на узгодження угоду на придбання більше половини акцій українського підприємства.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Експерти галузі розуміють таку високу стурбованість США, адже власність бізнесмена В'ячеслава Богуслаєва - це один з найбільших виробників авіаційних двигунів у всьому світі. Є побоювання, що подібного роду угоди можуть істотно змінити ситуацію на ринку. Саме тому світова спільнота не оцінила зусилля Пекіна з придбання акцій.

Крім головної теми - "Мотор Січ" політики встигли обговорити і такі важливі моменти, як події після виборів у Білорусі.

Не обділили увагою і тему боротьби з коронавірусом в Україні, адже вона актуальна для обох країн.

Ну і вже традиційно для подібних розмов, мова зайшла про російську агресію на Сході країни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, США хвалилися дружбою з Китаєм: Путін залишиться на самоті

Раніше експерти повідомляли, що Доля "Мотор Січі" - випробування Зеленського на готовність захищати національні інтереси.