Колишній глава Європейської Ради Дональд Туск стверджує, що в 2014 році президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко пропонував Європейському Союзу створити союз України і Білорусі. Більше того, Лукашенко хотів очолити це утворення.

Джерело: інтерв'ю Туска польському виданню Onet.pl.

За словами Туска, Лукашенко запевняв, що це єдиний спосіб зупинити російську агресію.

Дональд Туск і Володимир Зеленський, Гордон
Дональд Туск і Володимир Зеленський, Гордон

"Мені тоді подзвонив Лукашенку, я все ще був прем'єр-міністром, і він прямо запропонував переконати ЄС, що він може бути гарантом мирного вирішення української проблеми. І підтримати його ідею про особистий союз Білорусі та України з ним в якості президента обох країн", - розповів Туск.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Олександр Лукашенко, скріншот відео
Олександр Лукашенко, скріншот відео

Він додав, що Лукашенко боявся втратити владу ще в 2014 році.

"Тоді все боялися, що Росія не зупиниться на анексії Криму, а Лукашенко побоювався неконтрольованого розвитку подій, жертвою якого могла стати не тільки Україна, але і Білорусь. І це теж могло означати його кінець", - наголосив політик.

Нагадаємо, раніше У Києві спалили Лукашенка з Путіним.

Як повідомляв портал Знай.ua, У Чернівцях помітили Лукашенка у військовій формі.

Також Знай.ua писав, що Американські винищувачі з ядерними бомбами зависли над Білоруссю - Лукашенко взявся за автомат.