Європейський союз так само, як Україна, зацікавлений у розвитку двосторонніх відносин. Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським на спільній прес-конференції.

Дональд Туск пообіцяв подальшу підтримку Україні, а також засудив російську агресію і рішення Кремля про видачу російських паспортів жителям Донбасу.

"Сьогодні на нашій зустрічі я знову підтвердив підтримку ЄС для України, її народу, який домігся великого прогресу в реформуванні країни з часу Революції гідності. ЄС завжди буде налаштований допомагати Україні у зміцненні її демократії та верховенства права, в боротьбі з корупцією, стабілізації економіки, проведенні реформ в енергетичному секторі, оскільки міцна і демократична Україна відповідає найкращим інтересам Європейського Союзу. Ми готові продовжувати нашу роботу по виконанню Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Вона вже принесла багато позитивних результатів в торгівлі і залученні інвестицій, від якої отримали користь наші громадяни з обох сторін, і вона може принести набагато більше результатів в майбутньому. ЄС також буде зберігати свою фінансову підтримку для економічної стабілізації, незважаючи на російську агресію і війну на Донбасі " , - сказав Туск.

Крім того, президент Євроради засудив дії Росії на Донбасі

"Ми також обговорили поточні загрози для безпеки України. ЄС дотримується свого курсу і залишається відданим суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України. Ми засуджуємо російські укази про надання російського громадянства українцям з Донбасу, або які походять із Криму. Це суперечить Мінському угодою", - підкреслив Туск.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Туск підтвердив, що Європі потрібна Україна – сильна, незалежна, безпечна.

"Не може бути справедливої Європи без незалежної України. Не може бути безпечної Європи без безпечної України. Простими словами - не може бути Європи без України. Україна може покладатися на ЄС, як завжди. Ми залишаємося і залишатимемося вашим найкращим другом і союзником", - запевнив президент Європейської Ради.

Нагадаємо, Зеленський та Юнкер узгодили дату саміту Україна-ЄС.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський розповів про долю Саакашвілі в Україні

Також Знай.ua писав, Зеленський різко осадив Супрун з її порадами