У Білорусі ініціюють міжнародне кримінальне розслідування діяльності Олександра Лукашенка. Диктатору загрожує міжнародний суд.

Опозиційні сили Білорусі збираються ініціювати масштабне розслідування діяльності самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Про це розповіла член президії Координаційної ради Білорусі Марія Колесникова в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера. За її словами, дії Лукашенка потрапляють під дію пункту 2, статтю 361 КК Білорусі - загроза національній безпеці країни.

"Путін відкрито всьому світу заявив - білорусам і всьому міжнародному співтовариству - про те, що Лукашенко порушив закон Республіки Білорусь. Він звернувся за допомогою до іноземної держави. Це загроза національній безпеці", - підкреслила вона.

Про намір домагатися справедливості в міжнародному суді заявив і колишній кандидат в президенти Білорусі, опозиціонер Валерій Цепкало. Про це він розповів в ефірі свого Youtube-каналу

"Ми працюємо з міжнародними юристами США, Європи для того, щоб зібрати все в одну або кілька серйозних кримінальних справ проти Лукашенка, щоб можна було його судити за кордоном", - сказав Цепкало.

Також Цепкало зазначив, що вони також збираються ініціювати оцінку психічного здоров'я Олександра Лукашенка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Нагадаємо, у Лукашенка здали нерви на масовому страйку

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко назвав українців "майданутими" і скинув провину за протести у Білорусі

Також Знай.ua писав, у Києві спалили Лукашенка з Путіним.