Міністерством фінансів Сполучених Штатів Америки були введені санкції проти позафракційного українського народного депутата Андрія Деркача і ще трьох росіян: Антона Андрєєва, Артема Ліфшиця і Дар'ї Асланової з Санкт-Петербурга. Всі ці особи звинувачуються в спробах вплинути на виборчий процес в США. Про це повідомили на офіційному сайті Мінфіну.

Читайте Знай в Google News!

Там йдеться про те, що Деркач протягом більше десяти років був активним російським агентом, що підтримує зв'язки з російськими спецслужбами. Він мав можливість прямо або побічно брати участь, спонсорувати або бути будь-яким чином причетним до іноземного втручання в спробах підірвати президентські вибори в Сполучених Штатах 2020 року.

"Сьогоднішнє позначення Деркача націлене на викриття російських кампаній зловмисного впливу і захист наших майбутніх виборів від іноземного втручання. Ця акція є чітким сигналом для Москви і її довірених осіб про неприпустимість подібної діяльності", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Стівен Мнучін, який виступає главою Міністерства фінансів, заявив, що ці чотири людини намагаються вплинути на вибори в США, а також в інших країнах світу, за допомогою обману і маніпуляції. Санкції проти цих людей передбачають заморожування активів, які знаходяться в юрисдикції США, і заборону на взаєморозрахунки для резидентів Сполучених Штатів Америки. Це є одним з інструментів, що можуть використовуватися для протистояння російським кампаніям дезінформації, щоб підтримувати цілісність виборчої системи Америки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, строк оскарження рішення САП про закриття "Роттердам+" вже минув-адвокат.

Як повідомляв "Знай.ua", за пільги на електроенергію для заводу Пінчука заплатить бізнес, школи, дитсадки та лікарні-голова "Укренерго"

Знай.ua писав, прем'єра просять відстрочити заборону експлуатації залізничних вагонів понад встановлений термін.