Про це заявив екс-директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев.

За його словами, ситуація з використанням кредиту від ЄБРР для "Укрзалізниці" на будівництво та оновлення вагонного парку розтягнулася на три роки, але в кінцевому підсумку наглядова рада компанії прийняла рішення не продовжувати дію договору з банком.

"Чомусь, після призначення виконуючим обов'язки голови правління Івана Юрика, наглядова рада голосує за те, щоб ми не пролонгували цей договір (кредитний договір між УЗ і ЄБРР на закупівлю нових вагонів – ред.). Це було в квітні 2020 року. А непродовження, тобто, непролонгація даного Договору скасовує обов'язок Європейського банку реконструкції та розвитку виділяти грошові кошти УЗ на придбання вагонів», - розповів Рязанцев.

Він також зазначив, що в результаті УЗ не отримало коштів на оновлення вагонного парку, і при цьому ще змушена заплатити ЄБРР 85 млн грн комісії за невикористання коштів кредиту.

"Тобто, ми відмовляємося, при цьому за три роки заплативши їм комісію за користування невибраним залишком кредитних коштів. Ця сума становить ні багато, ні мало-85 мільйонів гривень", - сказав Рязанцев.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Нагадаємо, раніше політолог Ростислав Балабан заявив, що наглядова рада «Укрзалізниці» неефективна. На його думку, наглядові ради не виконали ту місію, яка на них покладалася, і їх потрібно ліквідувати і продумати інший - зрозумілий і прозорий механізм.