Українець пропонує скасувати посаду і права Уповноваженого із захисту державної мови тому, що це не передбачено Конституцією України.

На сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України була опублікована нова петиція, автором якої є Ісаєв Микола Всисович.

Читайте Знай в Google News!

Він опублікував її 10 Вересня 2020 року. Автор вважає, що порушено вимоги Конституції України статті 49 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" встановлено, що: "на всій території України діє Уповноважений із захисту державної мови".

Так, автор звернення задається питанням, якою статтею Конституції України встановлено, що на всій території України діє Уповноважений із захисту державної мови?

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Чоловік вимагає від Президента України Володимира Зеленського, скасувати статті 49-57 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" тому, щодо призначення і прав Уповноваженого із захисту державної мови тому, що це порушує Конституцію України. І звільнити з посади антиконституційного (тобто незаконного) Уповноваженого із захисту державної мови.

Варто нагадати, що у липні на посаду Уповноваженого із захисту державної мови Уряд шляхом рейтингового голосування було обрано Кременя Тараса Дмитровича.

Зараз збір підписів знаходиться на початковому етапі, адже з 25 тисяч необхідних голосів, зібрано всього 74. Це триватиме ще 88 днів, протягом яких голоси можуть бути зібрані і тоді петиція перейде на етап розгляду не пізніше, ніж через три робочих дні з моменту збору необхідної кількості підписів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, головне за ніч: найгірший сценарій карантину від Степанова, "ВКонтакте" без VPN, диверсант ФСБ з вибухівкою

Як повідомляв "Знай.ua", корупція в Україні є: від Зеленського вимагають дій і пропонують детектор брехні

Знай.ua писав, у Львові шукали 5-річну дівчинку – дівчинку знайшли за 25 кілометрів від її будинку.