Генеральний прокурор Ірина Венедиктова розповіла, що якщо будуть докази і склад злочину, то народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка притягнуть до кримінальної відповідальності.

Читайте Знай в Google News!

Венедиктова зробила відповідну заяву з трибуни Верховної Ради у вівторок, 15 вересня і зазначила, що нардеп є особою з особливим процесуальним статусом.

" Я не дозволю необгрунтованих випадів до ВР і цього залу. Але якщо буде достатньо доказів, у мене є сміливість приймати відповідальні рішення... Перш ніж підписати підозру, я повинна мати об'єктивні відомості, які підлягають доказуванню, а саме: час, місце, спосіб обговорення депутатом та його помічником дій щодо одержання неправомірної вигоди. Час, місце і спосіб надання депутатом вказівок своєму помічнику щодо вчинення неправомірних дій", – сказала Венедиктова.

Генпрокурор додала, що без встановлення факту використання службового становища та факту отримання хабара повідомити про вчинення злочину неможливо.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"єдиними фактичними обставинами, які можна назвати доведеними, факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених пропозицій змін, обіцянка нардепа передати їх на обробку юриста", – підкреслила вона.

Венедиктова також зазначила, що вона отримала лист від керівництва НАБУ за підозрою без матеріалів кримінального провадження.

"ми готові вивчити матеріали кримінального провадження, якщо буде достатньо підстав повідомити про підозру – я це зроблю і повідомлю", – резюмувала глава ОГП.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "служниця" Зеленського янченко оскандалилася заявою про дітей Донбасу.

Як повідомляв Знай. ua, генпрокурор увірвалася на засідання парламенту з гучною заявою, відкриті справи на багатьох нардепів.

Також Знай. ua писав, що Венедиктова прокоментувала чутки про відставку і пригрозила всій раді.