Як відомо, в Україні перехід на зимовий час у 2020 році відбудеться в ніч з суботи на неділю, 25 жовтня. Українці повинні будуть перевести годинник о 04:00 на годину назад, тобто на 03: 00. Дана процедура відбувається згідно з постановою Кабінету Міністрів України, і головна причина переведення годинників - економія електроенергії.

Читайте Знай в Google News!

Є громадяни, яким такі маніпуляції не дуже подобаються. Українці скаржаться на погане самопочуття, саме тому на сайті президента з'явилася петиція, в якій главу держави просять покінчити з такою ідеєю раз і назавжди.

Про це стало відомо завдяки новій петиції на сайті Президента України, автором якої виступила Інеса Лемешко.

Годинники, фото: Pixabay
Годинники, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У зв'язку з тим, що перехід на зимовий час дуже несприятливо впливає на людину, прошу скасувати переведення годинників на зимовий час, як це зробили в багатьох країнах світу. А тим паче зараз в такий складний час, коли пандемія, і потрібно особливо ретельно берегти самопочуття і імунітет людини. А перехід на зимовий час погіршує ситуацію і самопочуття в цілому. Створює сприятливі умови для поширення епідемії. Подбайте про людей. Під час епідемії особливо важливо захищати здоров'я людини. А перехід на зимовий час означає зворотне. Дякую.", - пише автор петиції.

Петиція, скріншот: petition.president.gov.ua
Петиція, скріншот: petition.president.gov.ua

Варто також нагадати нашим читачам, що в жовтні українці, які працюють за п'ятиденним робочим графіком, отримають 21 робочий день і 10 вихідних. Кількість вихідних збільшиться за рахунок одного святкового дня. Так, додатковий вихідний день - 14 жовтня, середа. В Україні святкують День захисника України. Також у цей день святкуємо - День українського козацтва та велике релігійне свято - Покрову Пресвятої Богородиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, перехід на зимовий час і "бонусний" вихідний: що ще чекає на українців у жовтні.

Як повідомляв Знай.uа, переводимо годинник на зимовий час: українцям нагадали, коли взяти в руки будильники.

Знай.uа писав, вибори, карантинний призов, відмова від грошей і багато іншого: які зміни чекають на українців з 1 жовтня.