Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною, першою леді Оленою Зеленською проведуть офіційний візит до британської столиці - Лондона. Візит повинен буде пройти в період з 7 по 8 жовтня.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби офісу президента.

Володимир Зеленський, фото Youtube
Володимир Зеленський, фото Youtube

Відомо, що вже заплановано переговори Зеленського з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Після цього відбудеться підписання українсько-британської Угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Планується також підписання низки інших двосторонніх документів про співпрацю у сфері оборони та фінансової підтримки двосторонніх проектів.

"в рамках візиту передбачена аудієнція президента Володимира Зеленського та Олени Зеленської з Їх Королівськими Високостями герцогом і герцогинею Кембриджськими", – йдеться в повідомленні.

Олена Зеленська, фото president.gov
Олена Зеленська, фото president.gov

Крім того заплановано зустрічі глави держави зі Спікером Палати Громад парламенту Великобританії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Вільямом Расселом, відвідування Лондонської фондової біржі і зустріч з британськими інвесторами.

Також є інформація, що Україна і Великобританія підпишуть угоду про стратегічне партнерство. Воно передбачатиме постійну політичну взаємодію і торгівлю. Фактично цей документ буде аналогом асоціативної угоди, яку Україна підписала з Євросоюзом. Про це розповів посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Зеленська в жалобі довела харків'ян до сліз: "Нехай земля буде для них небом".

Як повідомляв Знай.uа, Шмигаль порушив зобов'язання виплатити борги іноземним інвесторам в зелену енергетику – заява.

Знай.uа писав, Зеленський презентував нову "Дію" і зробив гучну заяву: "2021 рік стане початком".