Підвищення тарифів на передачу електроенергії значно вдарить по бізнесу, який і так постраждав від коронакризису. Про це повідомили експерти в коментарях «Сегодня», коментуючи намір НКРЕКП підвищити тарифи на передачу електроенергії на 30%.

Читайте Знай в Google News!

За оцінкою члена Наглядової Ради Української Ради бізнесу, засновника ТМ "Saturn" Олександра Громико, підвищення тарифів навіть на 10% значно знизить конкурентоспроможність продукції української промисловості на світових ринках. Частка електроенергії в собівартості їх продукції висока, зі зростанням тарифів на струм ціна на продукцію значно зросте.

"Підвищення тарифів на доставку підніме ціну на електроенергію в цілому для промисловості, для комерційних споживачів. У нас, наприклад, все працює на електриці: всі термопласт-автомати, штампи, прес-форми, Фарбувальне обладнання і т.д. тому частка електрики в собівартості виробу досить висока. А ціна на електроенергію і без того висока – така ж, як, наприклад, в Польщі та інших східноєвропейських країнах. І, якщо підняти ціну навіть на 10%, це зробить нашу продукцію неконкурентоспроможною в порівнянні з європейською", – пояснив Громико.

А народний депутат, член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Михайло Волинець прогнозує: зростання тарифів на електроенергію призведе до поглиблення кризи у вугільній галузі, і багато шахт змушені будуть зупинитися і звільнити своїх працівників.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКРЕКП погодила проект постанови, згідно з яким з 1 грудня 2020 року тариф на передачу електроенергії зросте до 312,76 грн / МВт-год, тобто на 30%.

Президент об'єднання "Укрметалургпром «Олександр Каленков раніше заявив, що підвищення тарифів» Укренерго" на передачу електроенергії призведе до закриття промислових підприємств і падіння економіки.

У свою чергу експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський вважає, що в період коронакризису влада повинна підтримати бізнес і населення і встановити мораторій на підвищення тарифів на електроенергію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше