Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою відвідали сонячну і привітну Туреччину з офіційним візитом. Під час поїздки Зеленський в телефонному режимі обговорив із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо питання спільного порядку денного та взаємодії в актуальних проектах. Про це повідомила прес-служба офісу президента.

Читайте Знай в Google News!

16 жовтня Зеленський під час робочого візиту до Туреччини взяв участь у телефонній бесіді Реджепа Ердогана і прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Прем'єр-міністр Канади проводив телефонну бесіду з президентом Туреччини, під час якої Ердоган зазначив, що у нього є сюрприз для Трюдо, і передав трубку Зеленському, повідомляється в релізі.

Олена Зеленська запустила в Туреччині україномовний гід, фото: president.gov.ua
Олена Зеленська запустила в Туреччині україномовний гід, фото: president.gov.ua

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Зеленський і Трюдо були приємно здивовані можливістю дружньої бесіди в такому форматі", – розповіли в прес-службі.

Лідери України та Канади обмінялися дружніми привітаннями та коротко обговорили питання спільного порядку денного та взаємодії в актуальних проектах.

"​​Сьогодні історичний день у наших відносинах з Туреччиною: ми ще ніколи не просувалися так далеко у співпраці, як вдалося зараз. Ми розташовані на різних берегах Чорного моря, але в нас один попутний вітер. Перше – у військовій сфері. Двигунобудування, розвиток систем протиповітряної оборони, спільне виробництво корветів... Потенціал і бажання співпраці у Києва та Анкари величезні", - зазначив сам президент під час візиту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ердоган передав Зеленському "кримський" привіт: "Ми завжди будемо..."

Як повідомляв Знай.uа, президент Ердоган назвав Єрусалим турецьким містом: "Довелося покинути в сльозах".

Знай.uа писав, Туреччина посилює карантин через рекордну кількість заражень: що робити українцям.