У "Слузі народу" планують проголосувати закон про референдум, який був однією з обіцянок команди президента Володимира Зеленського, вже до кінця 2020 року.

Читайте Знай в Google News!

Про це в інтерв'ю для Радіо Свобода заявив народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань місцевого самоврядування та організації державної влади Олександр Качура.

"Зараз Венеційська комісія висловила свої зауваження, ми вносимо необхідні зміни між першим та другим читанням, і на друге читання виносимо до зали. І, я думаю, що з наступного року народ України вже буде мати прямий інструмент народовладдя через референдум", – сказав нардеп.

Хоча робота над проєктом і затягнулася, Качура відзначає досягнення у його опрацюванні.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Це такий документ, якого за якістю, мабуть, ще не знав парламент. Не хочу нікого хвалити, але дійсно ми кожну статтю проходили, кожне слово і це сотні годин витрачених робочою групою", – стверджує нардеп.

Примітно, що проєкт передбачає доволі широкі можливості для референдуму, особливо дискусійним стало питання можливості скасувати на референдумі вже прийняті закони.

"Тобто якщо закон, наприклад, про ринок землі, не влаштовує український народ, то можна буде це питання винести на референдум і скасувати його. І для цього не потрібно буде будь-яких додаткових рішень парламенту і будь-яких посадових осіб", – пояснив Качура.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Пальчевський з тріском пролетів повз крісло Кличка: "засланий лаборант"

Також портал Знай.uа писав, що кандидат у депутати напоїв виборців самогонкою: "за мандат!"

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський просить українців під час спалаху коронавірус йти на вибори, поки школи закривають, а ВУЗ на дистанційне навчання.