Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон був вкотре змушений попрощатися з подарунками, які він отримав від іноземних урядів, компаній та приватних осіб. Згідно з законодавством країни, чиновники не можуть залишати собі речі вартістю більше 140 фунтів стерлінгів (трохи більше ніж 5 тисяч гривень).

Читайте Знай в Google News!

Джерело: звіт, опублікований на сайті Кабінету Міністрів.

Борис Джонсон, скріншот: YouTube
Борис Джонсон, скріншот: YouTube

Наразі мова йде про подарунки, які голова уряду отримав протягом квітня - червня 2020 року. Серед них — асорті ікри, оливкова олія, скульптура та живопис. Не дісталися Джонсону і вино від уряду Угорщини та віскі від Шотландської асоціації виробників. Більше того, хоча у квітні у політика народився син, дитячий одяг від Jewish Care йому теж довелося залишити своєму департаменту.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Звіт про подарунки Борису Джонсону, скріншот
Звіт про подарунки Борису Джонсону, скріншот

Згідно з міністерським кодексом, спрямованому на запобігання впливу на політиків, чиновникам заборонено отримувати цінні подарунки. Саме тому уряд регулярно звітує про дії, вжиті щодо цих речей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський та Джонсон підписали історичну угоду: потужний союзник і десятки мільярдів.

Знай.uа писав, у США обезголовили, підпалили і втопили Колумба — протестувальники знищили пам'ятки першовідкривачеві Америки.

Також Знай. ua писав, що Тауер заговорить українською, Олена Зеленська поділилася важливою подією.