Представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що єдиним можливим виходом з ситуації, що склалася є припинення повноважень суддів Конституційного Суду. Ініціативу президента Володимира Зеленського потрібно підтримати, незважаючи на заяву Венеціанської комісії та групи держав проти корупції.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Конституційний Суд України, фото: delo.ua
Конституційний Суд України, фото: delo.ua

"Я вважаю, що КСУ своїм рішенням фактично перекреслив свою легітимність. Навряд чи цей склад КСУ може адекватно реагувати на оцінку тих законів, які йому ініційовано. Тому я вважаю, що законопроєкт абсолютно адекватний", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами Веніславського, зараз шукати виключно легітимне і конституційне рішення, яке дозволить вийти з конституційної кризи, навряд чи вийде.

"Треба розуміти, що в даній ситуації чисто правовий вихід складно знайти. Має бути політико-правове рішення. Саме таке рішення на засіданні РНБО запропонував президент, тобто законопроєкт, який внесено до ВР. А Рада повинна прийняти відповідне рішення", - додав представник Зеленського.

Варто також нагадати нашим читачам, що в Раді Європи попереджають, що можливе припинення повноважень суддів Конституційного Суду України - "кричуще порушення" основного закону країни і закликають розглянути інші варіанти для вирішення поточної ситуації. Про це йдеться в листі генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович Бурич і президента Венеціанської комісії Джіанні Букіккіо на ім'я голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, датованого 31 жовтня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Разумков попросив у Меркель "бонуси" для Донбасу - не вистачає.

Як повідомляв Знай.uа, безвіз поки захищений, але Україна може втратити більше: Кулеба розповів про ризики.

Знай.uа писав, Зеленський отримав підтримку Європарламенту в боротьбі з суддями КСУ: "Стурбовані порожнечею".