Зі Сполучених Штатів Америки, де в ці листопадові дні проходять дуже активні політичні процеси, прийшли цікаві для українців новини. Так, уродженка селища Носівка (Чернігівська область) Вікторія Спарц здобула перемогу на виборах до Палати Представників Конгресу США.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного видання The New York Times.

Вікторія Спарц, фото: The Herald Review
Вікторія Спарц, фото: The Herald Review

Журналісти пишуть, що представниця Республіканської партії Вікторія Спарц перемогла від 5-го округу штату Індіана, її головним гаслом стали слова "Зупинимо соціалізм!". Також видання зазначає, що Спарц народилася в Україні за часів СРСР і використовувала свою історію, щоб потрапити до палати Конгресу. Вона обійшла на виборах демократку Крістіну Хейл.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Місце в Конгресі від цього штату звільнила республіканка Сьюзен Брукс, яка вийшла на пенсію. Демократи сподівалися розширити свою підтримку, роблячи ставку на те, що виснажена підтримка Дональда Трампа потягне республіканців за собою.

Вікторія Спарц, фото: carmelmonthlymagazine
Вікторія Спарц, фото: carmelmonthlymagazine

Видання додає, що Спарц відкрито зверталася до республіканських виборців, попереджаючи про небезпеку соціалізму і відіграючи свою позицію бізнес-леді. Зрештою, це принесло їй достатню кількість голосів сільських, консервативних виборців в окрузі.

Як відомо, Вікторія переїхала до США 21 рік тому, в 2000-му і отримала американське громадянство. Відомо, що вона викладала (або досі викладає) в бізнес-школі Келлі Індіанського університету, а також займала посаду заступника глави Республіканської партії округу Гамільтон.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Грузії почалися масові протести: опозиціонери атакують виборчі комісії.

Як повідомляв Знай.uа, вибори в США: у Байдена абсолютний рекорд, оскаженілий Трамп йде до суду.

Знай.uа писав, Трамп програв Байдену в одному з ключових штатів: Вісконс виправив помилку з Клінтон.