Експрезидент України, лідер парламентської фракції "Е.С." Петро Порошенко звернувся до глави держави Володимира Зеленського та уряду з вимогою стосовно лікарень. Так, Порошенко вимагає протягом 72-х годин відкрити відомчі лікарні та "Феофанію" для прийому хворих на коронавірусну інфекцію.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві Петра Порошенка, яку він озвучив за трибуною під час виступу в українському парламенті.

Петро Порошенко, скріншот
Петро Порошенко, скріншот

"За 72 години, і це моє звернення до прем'єр-міністра, ми повинні негайно відкрити відомчі лікарні, включаючи Феофанію, де рішення повинен прийняти Зеленський. І помістити туди тих, кому не вистачає місця", - вимагає Порошенко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Швидка допомога, фото: Unian
Швидка допомога, фото: Unian

У своїй заяві Петро Порошенко перейшов на жорстку критику чинної влади.

"У Зеленського і уряду було 9 місяців та 66 млрд коронавірусного фонду для того, щоб якісно підготувати країну до викликів пандемії. Не зроблено нічого від слова "зовсім". Ані ШВЛ, ані кисню, ані ліків, ані засобів захисту, ані ліжок, обладнаних всім необхідним в лікарнях. Українці залишилися один на один з цими проблемами. Я підкреслюю - це злочин. І ціна цього злочину зростає щодня. Майже 10 тисяч хворих за добу, за 24 години. У Києві тисячі хворих. Майже двісті померлих. Померлих вдома, бо немає місця в лікарнях. Померлих у лікарнях, бо немає кисню, бо вони задихнулися. Хворих, тому що немає засобів захисту", - зазначає Петро Порошенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, теща Порошенка помирає від коронавірусу: "Сьогодні вона втратила свідомість".

Як повідомляв Знай.uа, у Зеленського представили план для України до 2030 року: доведеться надолужити.

Знай.uа писав, Зеленський мріє тільки про одне: Геращенко розкрила таємні бажання президента.