Стало відомо, скільки державний бюджет витрачає на Конституційний суд, який нещодавно опинився в центрі політичного скандалу. Про це повідомили у КСУ, передає "Радіо Свобода".
Читайте Знай в Google News!

Варто відзначити, що там заперечують слова народного депутата від "Слуги народу" Галини Янченко про те, що утримання одного судді обходиться державі в 21 мільйон гривень на рік.

Незважаючи на те, що бюджет органу на рік становить 314,5 мільйона гривень, його не можна просто взяти і розділити на 15 суддів, тому що в ці кошти входять інші витрати на функціонування суду, запевнили в КСУ.

КСУ, скріншот: YouTube
КСУ, скріншот: YouTube

"Це кошти на забезпечення організаційного, аналітичного, юридичного, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення", - вказується в повідомленні.

У суді також назвали зарплати суддів: за 10 місяців 2020 року на гонорар для одного судді витратили близько 2,5 мільйона гривень, тобто середній розмір зарплати одного судді – 254 тисячі на місяць.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, суддя Конституційного суду Ігор Сліденко не захотів переїжджати з номера санаторію, який Володимир Зеленський передав на потреби дітей-сиріт.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленському висунули чіткі вимоги: у парламенті – не більше 100 нардепів, а КСУ – позбавити "головного".

Також портал Знай.uа писав, що суддю КСУ Касмініна засікли на мерзенній схемі "часів Януковича" – "службова" квартира, кумівство і автопарк на 3 мільйони.